Opret og aktiver en undersøgelse i Woba

Opret undersøgelsen

Hvis det er første gang du opretter en undersøgelse, vil det fremgå som del af onboarding flowet med oprettelsen af den første undersøgelse, som fremgår som et punkt på tidslinjen. Om det er første gang eller ej at du opretter en undersøgelse, er proceduren den samme.

I Undersøgelser brugergrænsefladen vil du se, at de er inddelt efter kategorierne Kladder, Kommende, Igangværende, og Afsluttede. Hvis du endnu ikke har oprettet din første undersøgelse, vil denne side være tom.

For at oprette en ny undersøgelse skal du klikke på det grønne Plus – Opret ny undersøgelse.

Herefter vil du se, at en ny undersøgelseskladde dannes.

Kladden skal udfyldes med oplysninger, før den kan aktiveres.

• Navn
  • Spørgeramme
  • Modtagere
  • Aktiv periode

Start med at navngive undersøgelsen. Det er det navn, jeres medarbejdere – altså Woba brugerne – vil se, når de inviteres til at deltage i undersøgelsen. I Spørgeramme drop-down menuen vælges en spørgeramme fra listen. Spørgerammen afgør de spørgsmål, undersøgelsen vil indeholde.

Alt efter hvilke(t) Woba produkt, I har tilkøbt, vil denne menu indeholde forskellige elementer, I kan vælge imellem.

Hvis du ønsker at se, hvilke spørgsmål der indgår i spørgerammen, kan du gøre dette ved at klikke på Vis spørgsmål knappen i højre side af menuen. Spørgsmålene vil herefter blive vist i et overlay, hvor du har mulighed for at gennemse dem og vurdere, om det er den rette spørgeramme.

Luk overlayet på krydset i øverste højre hjørne, når du er færdig.

I menuen under spørgerammen finder du modtagerkredsen for undersøgelsen. Det er her, du afgør, hvem der har mulighed for at besvare undersøgelsen.

Sæt flueben i de afdelinger, der skal have adgang til undersøgelsen. Alle aktive brugere i de valgte afdelinger vil kunne besvare undersøgelsen i dens aktive periode. Bemærk her, at drop-down menuen nu angiver, hvor mange afdelinger der er valgt. I dette tilfælde er en overafdeling og en underafdeling valgt.

Til sidst vælges perioden i hvilken undersøgelsen er aktiv. Perioden afgør den tidligst mulige dato for besvarelse af undersøgelsen og den sidst mulige dato for besvarelse.

Tip: Husk at hvis I ønsker, at en undersøgelse skal besvares flere gange, så skal perioden også tillade dette.

Her ses et eksempel på en udfyldt undersøgelse, der stadig har kladdestatus.

Hvis du endnu ikke er klar til at aktivere undersøgelsen, kan den gemmes som kladde, indtil du er klar. Tryk på ’Gem kladde’ knappen, for at gemme og lukke redigering af undersøgelsens indhold. Herefter vil den fremgå som en gemt kladde under kategorien kladder. Du kan åbne den og redigere i den ved at trykke på drop-down pilen i højre side.

Når en undersøgelse aktiveres, modtager I en besked i brugergrænsefladen om at man kan sætte invitationer op. Vi anbefaler altid, at der planlægges Invitationer som del af samme flow, således at jeres respondenter orienteres om, at der er undersøgelser, der skal besvares.

Klik her for at se hvordan man eksempelvis opretter en APV: